T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / FEKE - Lütfiye Ayşe Baytok Yatılı Bölge Ortaokulu

LÜTFİYE AYŞE BAYTOK

LÜTFİYE AYŞE BAYTOK

          LÜTFİYE AYŞE BAYTOK

         1933 yılında Feke’ de dünya’ ya geldi. Nüfus Müdürü Hasan PEKER ve eşi Emine PEKER’ in hayatta kalan dört çocuğunun en büyüğüdür. O günün şartlarında sadece İlkokulu okuyabildi. Devletin açtığı biçki – dikiş kursuna katılarak öğrendiği terzilikle uzun yıllar aile bütçesine katkılarda bulundu.

 

         1952 yılında Tahsildar Mustafa BAYTOK ve eşi Cemile BAYTOK’ un yine hayatta kalan dokuz çocuğundan en büyüğü Yalçın BAYTOK’ la evlenen Lütfiye Ayşe BAYTOK beş çocuk ( Oğuz, Oral, Elif, Hilal ve Özlem ) ve halen yedi torun sahibidir. Aşırı sıkıntılarla geçen çocukluk ve evlilik yaşamına rağmen dinmek bilmeyen enerjisi, zorluklarla mücadele azmi ve ileri görüşlülüğüyle çocuklarına kol kanat gererek koşullarına göre en iyi eğitimleri almalarını sağladı. Eğitimin en büyük yatırım ve gelecek nesillere en büyük miras olduğu gerçeğini kendi çocukluğundan beri yaşayarak gören Lütfiye Ayşe BAYTOK Feke’ de kendi büyüdüğü bu topraklarda, kendi adını taşıyan bu eğitim kompleksinin yapımını sağlamanın mutluluğu içerisindedir.

 

         Lütfiye Ayşe BAYTOK, yapılan bu eğitim kurumunda çocuklarımızın geleceklerini inşa ederek birçok anne ve babaya kendi çocuklarında yaşadığı mutluluğu yaşatacağı ve ülkemize hayırlı evlatlar olarak yetiştireceğinin umudu ve beklentisi içerisindedir.

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.11.2012 - Güncelleme: 02.10.2017 10:02 - Görüntülenme: 3930
  Beğen | 6  kişi beğendi